SLADKOU KÁVOU K ŠTÍHLEJ LÍNII

Zdá sa to neuveriteľné, ale skutočne to je možné. Svoju obľúbenú osladenú kávu si už môžete dopriať bez výčitiek a strachu o vysnívanú váhu. Stačí urobiť len dve malé zmeny. Prvou je vymeniť čiernu kávu za jej zelenú variantu a repný či trstinový cukor, ktorý máte doma nahradiť brezovým. Ale poďme pekne postupne.

ZELENÁ KÁVA A JEJ PROSPEŠNÉ VLASTNOSTI

Určite ste už počuli alebo medzi známymi zachytili pojem zelená káva? Možno ste sa aj začudovali prečo vlastne zelená, keď milióny kávičkárov po celom svete sú spokojní s mnohými variantami klasickej čiernej. Vyzerá to ale, že zelená káva nakoniec nie je len krátkodobý trend, ale so svojim zložením plným živín a pozitívnymi účinkami na zdravie si získava viac a viac fanúšikov. Mnoho ľudí objavilo jej schopnosť zamedzovať ukladanie cukrov v tele a tým aj ich premene na tuky. Navyše znižuje chuť do jedla, pocit hladu a pôsobí detoxikačne. Stáva sa teda výborným pomocníkom pri znižovaní váhy. Treba si dávať pozor iba na to, aby ste po jej konzumácii doplnili pitný režim dostatočným množstvom vody. Tak ako klasická čierna káva, aj zelená silno odvodňuje organizmus. A aké je teda jej tajomstvo? Spočíva v procese výroby, pri ktorom nedochádza k praženiu. Zelená káva ním neprechádza a zachováva si tak oveľa viac pôvodných živín.

BREZOVÝ CUKOR – POVOLENÁ MAŠKRTA

Objaviť brezový cukor sa oplatí diabetikom, rovnako aj cvičencom a tým čo sa snažia zbaviť niekoľkých kilogramov. Je takmer rovnako sladký ako klasický repný cukor, ale má o celú jednu tretinu menej kalórií. Potláča prirodzenú chuť na sladké a zároveň navodí príjemný pocit sýtosti, ktorý nám pri rôznych diétach tak chýba. Znížime si ním tak vlastne aj chuť na prejedanie sa. Brezový cukor udržuje hladinu krvného cukru na minime. Je to vďaka nízkemu glykemickému indexu (=7). Netreba si ho však zamieňať s umelým sladidlom plným chémie. Je to čisto prírodný produkt, ktorý má schopnoť okysliť a prečistiť organizmus a napomáha pri vstrebávaní vápnika a vitamínu B. Navyše nepoškodzuje zubnú sklovinu. Je preto ideálnou voľbou aj pre deti.

Keď teda najbližšie dostanete chuť na sladkú kávu skúste zelenú osladenú brezovým cukrom. Kto vie? Možno sa k čiernej už nebudete chcieť vrátiť. J