Zázrak menom kokosový olej

Kokosový olej isto nemusíme nikomu predstavovať. Mnohé kozmetické firmy ho dokonca používajú ako jednu z kľúčových ingrediencií do svojich výrobkov. Pozrime sa teda na jeho výhody a mnohoraké spôsoby použitia. Prírodný kokosový olej totižto môžeme použiť od riešenia zdravotných problémov až po pečenie a varenie.

Najmä v horúcom lete, keď slniečko svieti intenzívnejšie a dlhšie sa často stane, že vaša pokožka je od slnka podráždená a červená. Natrite ju kokosovým olejom, ktorý zabráni jej šúpaniu a sledujte jeho liečivé účinky.

 

Môžete ho tiež použiť na odličovanie. Naneste ho na vatový tampón a jemne prechádzajte po okolí očí. Očné tiene, či linka budú o chvíľu preč a oči krásne rozžiarené bez použitia umelých odličovacích prípravkov.

Kokosový olej zmiešaný s pár kvapkami citrónovej šťavy dokonca dokáže o odtieň zosvetliť vaše vlasy. Po dobu niekoľkých dní nanášajte túto zmes na vlhké vlasy a nechajte pár minút pôsobiť. Po pár použitiach budú vaše vlasy viditeľne svetlejšie.

 

Kokosovým olejom dokonca môžete nahradiť smotanu do kávy. Káva získa príjemnú orieškovú chuť a do tela dostanete vitamíny a zdravé esenciálne tuky. Do kávy sa nebojte použiť aj kokosový cukor, ktorý je vyrobený z nektáru kvetov kokosovej palmy a je oveľa zdravšia alternatíva bieleho cukru.